S tronic-automaat: tijdelijk standaard op veel Audi modellen

Dankzij zijn dubbele koppeling kan een Audi S tronic-automaat in ongeveer 15 honderdste van een seconde schakelen. Dat is bliksemsnel. Sneller zelfs. Want een gemiddelde bliksemschicht duurt 0,2 seconden. En dat merkt u direct in rijcomfort, sportiviteit en lagere brandstofkosten. De S tronic-automaat wordt nu bovendien tot 30 april 2018 standaard geleverd op veel Audi modellen. Daar hoef je toch geen honderdste seconde over na te denken?

Combineer de S tronic-automaat met andere acties. Het Audi S tronic aanbod geldt nu tijdelijk ook in combinatie met onze andere acties zoals de S line edition, de Advance, de Advance Sport en de Lease edition.

Stel uw nieuwe Audi zelf samen of bekijk ons aanbod van direct leverbare nieuwe Audi’s. Onze adviseurs staan graag voor u klaar in onze vestigingen in Alkmaar of Haarlem.

Achtergrond

Audi S tronic: waarom twee koppelingen?

Om dubbel te besparen: tijd en energie. De versnellingsbak met dubbele koppeling maakt sneller schakelen mogelijk zonder voelbare trekkrachtonderbreking. De S tronic combineert de efficiency en sportiviteit van een conventionele handgeschakelde versnellingsbak met het comfort van een moderne automaat.

De S tronic schakelt immers in minder dan 0,2 seconde. Twee lamellenkoppelingen bedienen elk een eigen rijtje versnellingen. Een grote koppeling brengt via een massieve as de kracht over op de tandwielen van de oneven versnellingen. Een compacte tweede koppeling staat via een holle as in contact met de even verzetten. Beide deeltransmissies zijn permanent actief, maar er is er altijd maar één via een koppeling met de motor verbonden. Tijdens het schakelen wisselt de bak niet alleen van verzet, maar ook van koppeling. Zo snel en vloeiend, dat je het amper merkt.

Martin Schilder gebruikt cookies op haar websites, om de website te analyseren en om het gebruiksgemak te vergroten. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.
Annuleren