Privé lease abonnement uitgelicht:

Het Privé Lease Abonnement is zeer populair en dit zal ook zeker in de komende jaren zo blijven.

Met een Privé Lease Abonnement weet u precies waar u aan toe bent. Voor een vast bedrag per maand kunt u in een nieuwe auto rijden zonder borg of grote investering voorafgaand te moeten betalen. Enkel de brandstof, parkeerkosten en (parkeer)boetes zijn daarnaast voor uw eigen rekening.

Er worden veel verschillende Privé Lease Abonnementen aangeboden met diverse looptijden. Maar welk abonnement kiest u en past Privé Lease überhaupt wel bij u?

Wij begrijpen dat dit vragen oproept. Onderstaand heeft Martin Schilder alles over het Privé Lease Abonnement voor u op een rij gezet.

Klik op de vraag om naar het betreffende antwoord te gaan.

Hoe werkt het Privé Lease Abonnement van Martin Schilder:

 

 • Bij een Privé Lease Abonnement bent u geen eigenaar van de auto, maar huurt u deze voor een periode van minimaal 12 tot maximaal 60 maanden;
 • Het maandelijks te betalen bedrag is inclusief de kosten voor afschrijving, allrisk-verzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie, onderhoud en banden;
 • Er is geen sprake van fiscale bijtelling, dit geldt alleen voor leaserijders die een auto van de zaak rijden;
 • Na de afgesproken looptijd van het abonnement levert u de auto in en worden de gereden kilometers en niet-acceptabele schades verrekend.

De enige extra kosten die u maakt zijn de kosten voor brandstof, wasstraat en parkeren en eventuele verkeers- of parkeerboetes.

Terug naar de vragen

Wanneer is privé leasen interessant?

 

Privé leasen is interessant als u wilt weten waar u aan toe bent. Door de vaste maandelijkse lasten staat u niet voor verrassingen; ook onverwachte reparatie/onderhoudskosten vallen onder de maandelijkse kosten.
Ook heeft u na het aflopen van de lease periode geen gedoe met de verkoop of lage inruil van uw auto, u levert de auto namelijk gewoon weer bij ons in.
Met het privé lease abonnement heeft u geen spaargeld nodig om een nieuwe auto te kunnen rijden, maar wel een vast inkomen.

Terug naar de vragen

Wanneer kunt u beter geen privé lease abonnement afsluiten?

 

 • Als u een variabel inkomen heeft en niet zeker weet of u zich het maandelijks te betalen bedrag kunt veroorloven;
 • Als u niet weet of u de gehele looptijd van het privé lease contract verzekerd bent van werk;
 • U van plan bent binnen de looptijd van het contract naar het buitenland te verhuizen; de auto mag namelijk niet met u mee verhuizen.
 • Als u voldoende spaargeld heeft, kan het voor u voordeliger zijn om een nieuwe of tweedehands auto aan te schaffen.

Terug naar de vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor een Privé Lease abonnement?

U komt in aanmerking voor een privé lease abonnement met een geldig rijbewijs. Daarnaast geldt een minimum leeftijd van 18 en een maximum leeftijd van 78 jaar waarmee een privé lease abonnement kan worden afgesloten. Tevens wordt de aanvraag getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel, gezien het feit dat u met een privé lease abonnement een financiële verplichting voor lange duur aan gaat. Een privé lease contract kan namelijk gevolgen hebben voor een toekomstige hypotheek of andere lening.

Terug naar de vragen

Voordelen van Privé Lease:

Nadelen van Privé Lease:

 • Een vast maandbedrag, dus u weet direct waar u aan toe bent;
 • Zonder spaargeld kunt u een nieuwe auto rijden. U heeft alleen een vast inkomen nodig;
 • Nadat uw privé lease abonnement afgelopen is kunt u de auto gewoon weer inleveren bij ons. U heeft dus geen gedoe met het inruilen of verkopen van de auto.

Terug naar de vragen

 • U dient van tevoren te bedenken hoeveel kilometers u denkt te gaan rijden op jaarbasis. Wijkt de opgegeven kilometrage meer dan 10% af, dan vindt er een correctie plaats.
 • U gaat een financiële verplichting aan voor meerdere jaren. Wilt u het privé lease abonnement tussentijds opzeggen? Dan betaalt u een afkoopsom.

Privé lease en schadevrije jaren:

Geldigheid schadevrije jaren
Als u uw autoverzekering beëindigt, ontvangt u een bewijs van het aantal schadevrije jaren. Dit document is voor uw eigen administratie. Na het opzeggen van de autoverzekering zijn de schadevrije jaren, afhankelijk va uw verzekering, 1 tot 4 jaar geldig. Soms kunt u uw verzekering ook schorsen, bij enkele verzekeraars bewaart u zo de schadevrije jaren.

No-claim beschermer
Een no-claimbeschermer is een extra verzekering, waarmee u jaarlijks een schade kunt claimen zonder premiegevolgen. U daalt echter wel in schadevrije jaren, ook al merkt u dat in de prijs niet. U merkt het verschil in schadevrije jaren pas als u opzegt of naar een andere verzekeraar wilt stappen. 

Terug naar de vragen

Wat is privé lease niet?

 

 • Short lease
  Bij short lease geeft de naam het eigenlijk al een beetje weg. Lease voor een kortere termijn. Bijvoorbeeld als uw nieuwe auto een levertijd heeft van een maand en uw huidige auto kapot is. Of als u bijvoorbeeld een grotere auto nodigt heeft voor een vakantie.
  Short lease is een huurcontract voor een auto van meer dan 30 dagen.  In tegenstelling tot een vast leasecontract is short lease flexibel en eerder op te zeggen.  Een short lease contact wordt afgesloten voor een verwachte periode, maar is per dag opzegbaar, zonder dat u een boete hoeft te betalen. Het kan wel zo zijn dat uw dagtarief bijgesteld zal moeten worden.
 • Financial lease
  Bij een financial lease-constructie blijft de leaseauto juridisch gezien van de leasemaatschappij totdat u het laatste maandelijks termijn heeft betaald, maar ligt het economisch eigendom intussen bij u. Heeft u een eigen onderneming? Dan mag u de kosten van de lease auto ook aftrekken als investering. Aan het einde van de looptijd wordt de leasewagen uw eigendom. De maandelijkse kosten voor een financial lease liggen vaak hoger dan bij privé lease.
 • Huurkoop
  Bij een huurkoopregeling betaalt u maandelijks een aflossingsbedrag. De auto wordt juridisch pas uw eigendom als het allerlaatste termijn is betaald. Mocht u niet aan uw verplichting kunnen voldoen, dan wordt “uw” auto in beslag genomen. Daarbij komt dat u ook al het geld dat u daarvoor heeft afgelost kwijt bent. 

Terug naar de vragen

Wat houdt het Privé Lease Abonnement in?

Het Privé Lease Abonnement van Martin Schilder is gebaseerd op Full Operational Lease. Dit is een vorm van huren, waarbij de gebruiker geen eigenaar wordt. Er wordt een contract afgesloten voor een vooraf bepaalde looptijd en een verwacht jaarkilometrage. In het Martin Schilder Abonnement zijn alle kosten inbegrepen voor afschrijving, rente, afleveringskosten, verzekering, wegenbelasting, reparaties, onderhoud, schade, ruitbreuk, (inter)nationale pech-onderweg-hulpdienst en BTW.

Het enige dat niet in het vaste maandbedrag zit zijn de kosten voor de brandstof, boetes en bijvoorbeeld het wassen van de auto.

Terug naar de vragen

Wat zijn de voorwaarden van het Privé Lease Abonnement?

Martin Schilder is officieel Volkswagen, Audi, SEAT en ŠKODA dealer. Het privé lease abonnement van deze merken wordt via Martin Schilder afgesloten bij Volkswagen Leasing B.V. Volkswagen Leasing heeft het recht om het maandbedrag aan te passen indien er premieverhogingen zijn en er wettelijke wijzigingen plaatsvinden. Denk hierbij aan landelijke/provinciale verhoging van de wegenbelasting, verhoging assurantiebelasting of BTW aanpassing. Bekijk hier de voorwaarden.

Terug naar de vragen

Wat zit er standaard in een Privé Lease Abonnement?

In het Privé Lease Abonnement van Martin Schilder zijn alle kosten voor: afschrijving, rente, aflevering, verzekering, wegenbelasting, reparaties, onderhoud, schade, ruitbreuk, (inter)nationale pech-onderweg-hulpdienst en BTW inbegrepen. Het enige dat niet in het vaste maandbedrag zit zijn de kosten voor de brandstof, boetes en de kosten voor het wassen van de auto.

Terug naar de vragen

Kan ik vroegtijdig het abonnement beëindigen?

Samen spreken we vooraf een bepaalde looptijd af. Doorgaans is dit 24, 36 en 48 maanden. Indien u het abonnement eerder wilt beëindigen, dient u altijd een bedrag toe te betalen. Echter dient u ook rekening te houden met het volgende; er bestaat een verschil tussen contracten die voor 1 februari 2016 of na 1 februari 2016 zijn afgesloten, vanwege het Keurmerk Private Lease:

 • Contract afgesloten voor 1 februari 2016: de toe te betalen kosten bestaan uit het verschil tussen de handelswaarde en de boekwaarde van de desbetreffende auto op dat moment, plus maximaal 25% van de nog resterende maandtermijnen. Eventueel kunnen additionele kosten worden gerekend voor niet gemelde schades en/of meer gereden kilometers dan vastgelegd in het contract.
 • Contract afgesloten na 1 februari 2016 (contracten met Keurmerk Private Lease): de toe te betalen kosten zijn maximaal 40% van de resterende termijnen. Eventueel kunnen additionele kosten worden gerekend voor niet gemelde schades en/of meer gereden kilometers dan vastgesteld in het contract.

Terug naar de vragen

Wat gebeurt er aan het einde van het abonnement?

Een aantal maanden voor het einde van het abonnement wordt u geïnformeerd over het aflopen van uw privé lease abonnement. Daarna heeft u vier mogelijkheden aan het einde van het leasecontract:

 1. U kunt het contract beëindigen.
 2. U kunt uw huidige contract voortzetten. Hiervoor zal dan een nieuw maandtarief voor de huidige auto berekend worden. Dit kunt u regelen bij uw Martin Schilder vestiging of u kunt contact opnemen via 0800 666 64 44 of sales@martinschilder.nl.
 3. U kunt een nieuw Privé Lease abonnement afsluiten. Op www.martinschilder.nl kunt u kiezen uit een ruim aanbod nieuwe Volkswagens, Audi’s SEAT’s, SKODA’s en Fiat’s.
 4. U kunt ook de auto van het privé lease contract overnemen. Martin Schilder zal een overnameprijs bepalen. Hiervoor kunt u lang komen bij 0800 666 64 44 of sales@martinschilder.nl.

Terug naar de vragen

Kan ik de leaseauto aan het einde van het contract kopen?

Mocht u de auto willen overnemen aan het einde van het leasecontract, dan kan dat. De prijs wordt bepaald op basis van de waarde van de auto op dat moment.

Terug naar de vragen

Is een Privé Lease Abonnement duurder dan een auto zelf aanschaffen?

De kosten van een Privé Lease Abonnement kunnen eenvoudig vergeleken worden met de werkelijke kosten van het eigen autobezit op www.anwb.nl/autokosten, onder het kopje ‘autokosten’. Bij de calculatie moet met de onderstaande onderdelen rekening worden gehouden:

 • De kosten van een verzekering
 • Kosten van de wegenbelasting
 • Kosten van onderhoud en banden
 • Mobiliteitsgarantie (wegenwacht)
 • Afschrijving van de auto

Terug naar de vragen

Kan ik een aanbetaling doen?

Nee, het is niet mogelijk om een aanbetaling te doen bij aanvang van het privé lease contract.

Terug naar de vragen

Moet er een borg betaald worden voor de privé lease auto?

Nee, er hoeft geen borg betaald te worden.

Terug naar de vragen

Kan ik mijn huidige auto ook inruilen?

Dit kan bij Martin Schilder, ongeacht welke merk en model uw auto is. Wij bieden u een gratis taxatie van uw huidige auto, zodat u weet wat deze waard is. U bent van harte welkom bij een van onze vestigingen. Ook kunt u dit geheel vrijblijvend online aanvragen via de Martin Schilder Auto Verkoop Service.

Terug naar de vragen

Wat is de levertijd van de auto?

De levertijd van de auto is afhankelijk van het model en de uitvoering. De levertijd wordt bij bestelling bepaald en wordt dan gecommuniceerd. Direct rijden? Martin Schilder biedt een ruim aanbod van nieuwe auto’s die direct uit voorraad leverbaar zijn. Dat is wel zo gemakkelijk.

Terug naar de vragen

Mag ik onbeperkt rijden met de auto?

Onbeperkt rijden mag, maar de hoeveelheid kilometers heeft wel invloed op het maandbedrag dat wij in rekening brengen. Wordt het aantal afgesproken kilometers met 10% overschreden, dan maken wij een nieuwe berekening op basis van de nieuwe gegevens. Het is belangrijk om vooraf een reële inschatting te maken van het aantal te rijden kilometers. Houd rekening met:

 • Woon- werkverkeer
 • Zakelijk te rijden kilometers
 • Privé kilometers
 • Vakanties

Terug naar de vragen

Wat gebeurt er als ik meer of minder kilometers rijd dan in de overeenkomst staat?

De hoeveelheid kilometers heeft invloed op het maandbedrag dat in rekening gebracht wordt. Wordt het aantal afgesproken kilometers met 10% overschreden, dan maken wij een nieuwe berekening op basis van de nieuwe gegevens. Het is belangrijk om vooraf een reële inschatting te maken van het aantal te rijden kilometers. Houd hierbij rekening met woon- werkverkeer, zakelijk te rijden kilometers, privé kilometers en vakanties.Daarnaast is het verstandig om tussentijds te controleren of de geschatte kilometers niet worden overschreden.

Terug naar de vragen

Mogen anderen in mijn leaseauto rijden?

Ja dat mag, mits de bestuurder in het bezit is van een geldig rijbewijs en ook verzekerd is.

Terug naar de vragen

Wat is het eigen risico?

Het eigen risico is het deel van de schade aan de auto dat voor eigen rekening komt indien de schade niet op een andere partij verhaald kan worden. Standaard is het eigen risico bij een privé lease abonnement € 500,-. Bij Martin Schilder kunt u er ook voor kiezen dit te verlagen naar € 250,- of € 125,- euro. Dit heeft wel gevolgen voor het maandtarief, afhankelijk van het gekozen model. Vraag onze verkoopadviseur naar de actuele tarieven.

Terug naar de vragen

Wat als ik pech krijg of schade maak?

Bij schade neemt u contact op met Martin Schilder. Indien de schade niet op de tegenpartij kan worden verhaald is er sprake van een eigen risico, afhankelijk van het gekozen abonnement. Uw auto is All-Risk verzekerd. In geval van pech kunt u bij Martin Schilder gebruik maken van gratis pechhulp, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Ook in het buitenland.

Terug naar de vragen

Wordt ik geholpen bij pech in het buitenland?

Ja, u wordt geholpen als u met de desbetreffende geleasede auto strandt in het buitenland. Daarbij zijn twee dagen vervangend vervoer vanuit de mobiliteitsgarantie* inbegrepen.

* De mobiliteitsgarantie geldt enkel voor reizigers die met de auto stranden en niet bij het hebben van een ‘onderhoudsprobleem’ of iets dergelijks.

Terug naar de vragen

Bouw ik schadevrije jaren op tijdens het privé lease contract?

Tijdens de duur van het privé lease abonnement bouwt u geen schadevrije jaren op. Wel is het mogelijk om een schadevrijverklaring op te vragen voor de periode dat uw privé lease contract loopt/heeft gelopen. Het kan nagevraagd worden bij uw (toekomstige) verzekeraar of deze verklaring wordt geaccepteerd.

Terug naar de vragen

Mag ik zelf bepalen waar ik mijn leaseauto laat onderhouden of repareren?

Met uw privé lease auto kunt u altijd terecht bij diverse Martin Schilder filialen. Er is altijd wel een Martin Schilder vestiging in de buurt.

Terug naar de vragen

Mag de auto meegenomen worden in geval van verhuizing naar het buitenland?

In geval van een verhuizing naar het buitenland, mag de auto niet meegenomen worden. De eigenaar van het privé lease contract (berijder van de auto) dient woonachtig te zijn in Nederland.

Terug naar de vragen

Mag de auto bestickerd/gewrapped worden?

Accessoires en aanpassingen mogen aan de auto worden aangebracht buiten het contract om, mits deze voor inname en zonder het veroorzaken van schades verwijderd worden. Mocht het geval zich voordoen dat er schade ontstaat, dan zal dit niet onder de dekking van de verzekering in het privé lease abonnement. Dit betekend dat er geen eigen risico in rekening gebracht kan worden maar dat het volledige schadebedrag voor eigen rekening van de contracthouder komt.

Terug naar de vragen

Wat zijn de mogelijkheden als mijn inkomen wijzigt?

Als het geval zich voordoet dat uw inkomen negatief verandert, dan is het mogelijk om de kosten van het privé lease abonnement (tijdelijk) te verlagen. Tijdens de looptijd van het Martin Schilder Abonnement is het mogelijk om de duur van het abonnement en/of kilometrage aan te passen. Dit heeft gevolgen voor het maandbedrag. Bij verkorting van de duur van het privé lease contract is het mogelijk dat er extra kosten in rekening worden gebracht over de periode voorafgaand aan de wijziging. Indien de duur van het abonnement wordt verlengd kunnen de maandelijkse kosten mogelijk naar beneden worden bijgesteld.

Terug naar de vragen

Wat gebeurt er als in mijn baan kwijtraak?

In geval van het verliezen van uw baan, blijft het privé lease contract voor de afgesproken periode doorlopen. Het abonnement afkopen is een mogelijkheid, maar hier zijn wel kosten aan verbonden. Als u niet meer aan de betalingsverplichting kan voldoen, dan kunt u contact opnemen met de desbetreffende Martin Schilder vestiging waar u het privé lease abonnement heeft afgesloten. Wij zullen dan met u naar een gepaste oplossing zoeken.

Terug naar de vragen

Kan, in geval van een scheiding, mijn ex-partner van de overeenkomst worden gehaald?

Ja, dit is mogelijk, mits de ex-partner schriftelijk toestemming geeft voor het uitschrijven. Daarnaast zal er gekeken moeten worden of de overgebleven persoon de lasten alleen kan dragen. Als dit niet het geval is, blijven beide personen op de overeenkomst staan óf er moet een garantstelling kunnen plaatsvinden.

Terug naar de vragen

Wat gebeurt er als ik kom te overlijden?

In dit geval krijgen uw erfgenamen de mogelijkheid om het privé lease abonnement over te nemen. Als dit niet mogelijk is, moet het abonnement worden afgekocht of moet er naar iemand gezocht worden die het wil overnemen.

Terug naar de vragen

Wat houdt het Keurmerk Private Lease in?

In dit geval krijgen uw erfgenamen de mogelijkheid om het privé lease abonnement over te nemen. Als dit niet mogelijk is, moet het abonnement worden afgekocht of moet er naar iemand gezocht worden die het wil overnemen.

Terug naar de vragen

Heeft u nog andere vragen? Wij adviseren u graag:

Neem gerust contact met ons op, bel 0800 666 64 44 of email naar sales@martinschilder.nl

Terug naar de vragen

Waarom Martin Schilder?

 • Officieel erkend dealer
 • Altijd persoonlijk contact!
 • 80 jaar een familiebedrijf
 • Alles onder één dak
 •  6 Vestigingen in Noord-Holland
Martin Schilder gebruikt cookies op haar websites, om de website te analyseren en om het gebruiksgemak te vergroten. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.
Annuleren