Publicatiedatum: 11 september 2017

Veel voorkomende pechgevallen

De zomer is alweer voorbij en als u met de auto op vakantie bent geweest heeft deze hard moeten werken.  Maar helaas is ondertussen de vakantie voorbij en mogen wij we weer aan het werk. Hoogstwaarschijnlijk pakt u de auto dan weer richting het werk en dan is niets vervelender dan met pech aan de weg staan. De volgende pechgevallen komen het vaakst voor:

Accu leeg

De accu is de batterij van de auto en kan leeglopen wanneer bijvoorbeeld de lampen aan hebben gestaan. De auto zal dan niet meer starten omdat er niet genoeg stroom is, de accu zal dan moeten worden opgeladen.

Lekke band

Een lekke band is nog steeds een van de meest voorkomende pechgevallen, vaak is het niet uw eigen schuld maar dat maakt het niet minder vervelend. Gelukkig kunnen de banden zelf vaak gerepareerd worden met een prop, zo hoeft u niet een hele nieuwe band te kopen.

Sleutel kwijt

Heel vervelend, maar het gebeurt ons allemaal wel eens dat we onze sleutel kwijtraken. Het kan ook voorkomen dat de sleutel in de auto blijft liggen en de auto op slot gaat. Zonder reserve sleutel bij de hand kan deze helaas niet open gemaakt worden. Voor dit ongemak worden de pechhulp instanties regelmatig ingeschakeld. Wij raden aan om de reserve sleutel mee te nemen en deze te bewaren binnen handbereik, in een jas of vest die u regelmatig draagt.

Problemen met de dynamo

Als de dynamo niet goed werkt kan de accu ook niet worden opgeladen, deze zal moeten worden vervangen. De pechhulp instanties kunnen u ter plekke niet verder helpen, de dynamo zal in de garage moeten worden vervangen. Daarom is het raadzaam om de dynamo regelmatig te laten controleren.

Verkeerde brandstof getankt

Het kan zo maar eens zijn dat iemand of uzelf verkeerde brandstof heeft getankt. Om te zorgen dat dit uw motor niet fataal wordt raden wij aan direct te stoppen met rijden, de pechhulp of onze garage kunnen het brandstof systeem leegpompen en deze weer vullen met de juiste brandstof.

Veel van deze pechgevallen kunnen worden voorkomen door uw auto tijdig en regelmatig te laten controleren. Om zeker te zijn dat uw auto technisch in orde is raden wij u een Martin Schilder Check uit te voeren.  Deze check kunt u bij een van onze werkplaatsen laten uitvoeren en deze is geheel gratis. Hier worden zaken als oliepeil en bandenspanning gecheckt.  Mocht er toch wat gerepareerd of vervangen worden, dan worden hier wel kosten voor in rekening gebracht.

Om een afspraak bij ons te maken kunt u bellen met de dichtstbijzijnde vestiging. Ook kunt u online een afspraak inplannen om op de button hiernaast te klikken. Hier kunt u zelf de vestiging uitkiezen waar u langs wilt komen.

Martin Schilder gebruikt cookies op haar websites, om de website te analyseren en om het gebruiksgemak te vergroten. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.
Annuleren