Over Martin Schilder

Het familiebedrijf met een lange historie. Martin Schilder is in ruim 80 jaar uitgegroeid tot een omvangrijke onderneming.

De Volkswagen-dealer van het eerste uur is sinds 1935 uitgegroeid tot een omvangrijke onderneming, die naast verkoop en onderhoud van de merken Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen, VW Bedrijfswagens, Fiat en Fiat Professional een totaalpakket van diensten aanbiedt, zoals fleetsales, leasing, autoverhuur, schadeherstel, bedrijfswageninrichting, financiering, verzekeringen, takel- en bergingsdiensten.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug naar 1935. Toen startte grondlegger Martin Schilder in Limmen met de verkoop van rijwielen. De liefde voor auto’s bleek echter sterker te zijn. Amper twee jaar later stapte hij over op de verkoop van DKW-auto’s (nu Audi). In 1947 tekende Martin Schilder een dealerovereenkomst met de importeur van het Duitse merk Volkswagen en begon hij als een van de eersten in Nederland met de verkoop van de Volkswagen Kever. Het patente autootje werd in korte tijd razend populair. De combinatie van een succesvol automerk en een goede relatie met de klanten zorgde ervoor dat Martin Schilder een explosieve groei meemaakte.

Over Martin Schilder
Over Martin Schilder

Begin jaren vijftig verhuisde de onderneming van Limmen naar de Alkmaarse binnenstad. De almaar toenemende klantenkring uit aangrenzende gemeenten van Alkmaar, rechtvaardigde het openen van filialen in vervolgens Bergen, Heerhugowaard en Castricum. De filialen werden ieder bemand door de zonen van Martin Schilder. Inmiddels heeft de derde generatie Schilder haar intrede in het bedrijf gedaan.

In 1974 werd het Audi-dealerschap verworven, in 1987 volgde het dealerschap van SEAT en in 1993 werd de merkenportefeuille uitgebreid met het merk ŠKODA. Om moderne, goed geoutilleerde en logistiek goed doordachte werkplaatsen te huisvesten en om de complete merkenpresentatie aan te bieden, is de hoofdvestiging verhuisd naar het Alkmaarse industrieterrein Boekelermeer. Aan de Smaragdweg is een – op de bedrijfsactiviteiten afgestemd – nieuwbouwcomplex gerealiseerd. De hoofdvestiging van Martin Schilder Automobielbedrijven ligt op een steenworp afstand van de snelweg A9.

In 2015 is het aanbod van Martin Schilder uitgebreid met het dealerschap van Fiat. Vanuit de vestiging Schagen zijn we gestart met de verkoop en het onderhoud van Fiat personenauto’s en Fiat bedrijfswagens voor de regio Noordkop. In Schagen is er naast de Volkswagen showroom een nieuwe Fiat showroom gecreëerd voor het Italiaanse merk.

De Martin Schilder Groep heeft op 16 november 2016 het officiële certificaat Erkend Duurzaam Plus in ontvangst mogen nemen. Het certificaat Erkend Duurzaam Plus wordt uitgereikt door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM). Deze stichting werkt samen met de mobiliteitssector aan een duurzame toekomst. Het certificaat is dan ook het bewijs dat Martin Schilder voldoet aan de Europese wetgeving rond het besparen van energie.

Om letterlijk en figuurlijk in te kunnen spelen op de behoefte aan nabijheid en bereikbaarheid heeft Martin Schilder Automobielbedrijven inmiddels vestigingen op strategische locaties in Alkmaar, Bergen, Den Helder, Haarlem, Heemstede, Heemskerk en Schagen. Iedere vestiging beschikt over de aller-modernste technische apparatuur en speciaal voor de automerken opgeleide vakmensen.

Naast verkoop en onderhoud van auto’s, heeft Martin Schilder Automobielbedrijven groei gezocht in aan mobiliteit gelieerde producten en diensten, om een totaal mobiliteitsconcept aan te kunnen bieden. Martin Schilder Autoverhuur voorziet in alles op het gebied van autoverhuur, Shortleasen.nl voor korte leasecontracten, Bedrijfswageninrichting Alkmaar voor op maat gemaakte mobiele werkplekken of inrichtingssystemen, Autoschadeherstelbedrijven in Alkmaar, Beverwijk en Hippolytushoef, een eigen takel- en bergingsdienst, een universeel garageconcept genaamd DriveIn Car Service en ‘t Zakenhuys een financiering- en verzekeringbedrijf.

Over Martin Schilder

Zeven werkende neven in familiebedrijf

Vandaag de dag is de Martin Schilder Groep een begrip in Noord-Holland en staat de derde generatie Schilder stevig aan het roer. Op de foto:

  • Staand v.l.n.r.  Michel Schilder (Directeur Aftersales), Ruud Schilder (Algemeen Directeur), Frank Schilder (Manager Bergen & Occasions), Mart Schilder (Manager Sales Support), Jurriën Schilder (Kwaliteit, arbo, milieu en gebouwbeheer) en Ko Schilder (Algemeen Directeur).
  • Gehurkt: Ed Schilder (Aftersales manager Heerhugowaard)

Per 2 januari 2018 is ons bedrijf overgenomen door de Broekhuis Groep. Lees meer.

Familie Schilder

Waarom Martin Schilder?

  • Officieel erkend dealer
  • Altijd persoonlijk contact!
  • 80 jaar een familiebedrijf
  • Alles onder één dak
  • 6 Vestigingen in Noord-Holland
Martin Schilder gebruikt cookies op haar websites, om de website te analyseren en om het gebruiksgemak te vergroten. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.
Annuleren