Publicatiedatum: 4 september 2017

Feiten en informatie over Private Lease

Steeds meer mensen maken de keuze om via private lease een auto te gaan rijden. Dit hebben wij gemerkt, want in een jaar tijd zijn het aantal private lease-auto’s  verdubbeld. Volgens de cijfers van brancheorganisatie VNA reden er eind 2015 36.000 private lease-auto’s rond, eind 2016 is dit aantal verdubbeld tot 64.000 auto’s.

Steeds meer lease- en autobedrijven bieden private lease abonnementen aan omdat consumenten tegenwoordig meer waarde hechten aan het kunnen gebruiken van een auto dan het daadwerkelijk bezitten. Het private lease abonnement bestaat uit een vast bedrag per maand voor een auto die de consument aan het einde van het abonnement weer inlevert. Zaken als wegenbelasting, verzekering en onderhoud zijn ook bij het private lease abonnement inbegrepen. De enige variabele kosten voor de klant zijn in principe de brandstofkosten. U bepaalt zelf de looptijd en het aantal kilometers dat u wil gaan rijden.

Zeker de A-segment auto’s zijn populair onder private leaserijders, deze auto’s zijn zo populair omdat u relatief goedkoop toch een geheel nieuwe auto kunt rijden. Populaire lease auto’s in het A-segment zijn de Volkswagen up!, Fiat 500, SEAT Mii en de Škoda Citigo. Deze auto’s zijn ook verkrijgbaar als private lease bij Martin Schilder. U kunt de auto helemaal zelf samenstellen, zoals u ook zou doen bij de aanschaf van een nieuwe auto. Meer informatie over de auto’s die u leasen vindt u op onze pagina Private Lease Abonnement bij Martin Schilder.

Het afsluiten van een leasecontract bij Volkswagen Leasing (Volkswagen, SEAT, Skoda en Audi) brengt enkele voordelen met zich mee. Naast de algemene voorwaarden van het Keurmerk Private Lease, heeft Volkswagen Leasing nog een paar eigen aanvullende voorwaarden. Zo krijgt u bij onderhoud of reparatie na 24 al vervangend vervoer mee, volgens de algemene voorwaarden is dit 72 uur. Ook als u minder kilometers heeft gereden worden deze wel uitbetaald, dit zou niet het geval zijn bij de algemene voorwaarden. Ook biedt Volkswagen Group een mobiliteitsservice aan inclusief hulp in het buitenland. Tot slot bij vroegtijdige beëindiging van het Private Leasecontract (na 12 maanden) wordt er 40% van de resterende termijnen in rekening gebracht in plaats van 50%.

Naast het voordeel van een vast bedrag per maand heeft private lease nog een aantal voordelen.  Zo hoeft u zich niet druk te maken om onverwachte garagerekeningen, het inruilen of verkopen van uw auto. Dit is namelijk allemaal al opgenomen in de voorwaarden van uw leasecontract.

Ook hoeft u niet te beschikken over een grote hoeveelheid spaargeld, een vast contract en een inkomen is al voldoende om een private leasecontract af te sluiten. Zodoende is private lease de perfecte oplossing als u graag een nieuwe auto rijdt.

Zelfs voor oudere consumenten is het private leasen ook een handige oplossing. Als u ook graag een nieuwe auto rijdt maar bij kredietverstrekkers kunt u moeilijk of geen geld lenen, dan is private leasen ook zeker een optie.

De consument betaald zelf de brandstof, eventuele verkeersboetes en bij schade de eigen risico. Zijn er tijdens de lease periode niet acceptabele schades gereden, dan worden deze bij het inleveren van de auto aan het einde van het lease contract verrekend.

Op het private leasecontract geldt geen fiscale bijtelling, deze geldt alleen voor leaserijders die een auto van de zaak rijden.

Let wel; wanneer u een Private Lease Abonnement afsluit wordt dit geregistreerd bij de Stichting BKR onder de code OA (Operational Autolease). Ondanks dat het leasecontract wordt geregistreerd bij Stichting BKR hoeft dit niet nadelig voor u te zijn. Als u elke maand de afgesproken leaseprijs betaald, worden er geen achterstanden geregistreerd.  Toekomstige kredietverstrekkers zullen hieruit opmaken dat u duidelijk in staat bent  om uw financiële verplichtingen na te komen.

Hieronder vindt u de 5 meest gestelde vragen over Private Lease. Mocht u nu nog wat vragen hebben, dan kunt u de gratis brochure downloaden door uw contact gegevens achter te laten. Hier staat alle belangrijk informatie in die u nodig heeft. Uiteraard kunt u altijd langskomen bij ons in de showroom, dan beantwoorden wij al uw vragen persoonlijk.

Top 5 vragen rondom Private lease (FAQ)

Is een Privé Lease Abonnement duurder dan een auto zelf aanschaffen?

De kosten van een Privé Lease Abonnement kunnen eenvoudig vergeleken worden met de werkelijke kosten van het eigen autobezit op www.anwb.nl/autokosten, onder het kopje ‘autokosten’. Bij de calculatie moet met de onderstaande onderdelen rekening worden gehouden:

  • De kosten van een verzekering
  • Kosten van de wegenbelasting
  • Kosten van onderhoud en banden
  • Mobiliteitsgarantie (wegenwacht)
  • Afschrijving van de auto

Wat als ik pech krijg of schade maak?

Bij schade neemt u contact op met Martin Schilder. Indien de schade niet op de tegenpartij kan worden verhaald is er sprake van een eigen risico, afhankelijk van het gekozen abonnement. Uw auto is All-Risk verzekerd. In geval van pech kunt u bij Martin Schilder gebruik maken van gratis pechhulp, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Ook in het buitenland.

Mogen anderen in mijn leaseauto rijden?

Ja dat mag, mits de bestuurder in het bezit is van een geldig rijbewijs en is in dit geval ook verzekerd.

Kan ik vroegtijdig het abonnement beëindigen?

Samen spreken we vooraf een bepaalde looptijd af. Doorgaans is dit 24, 36 en 48 maanden. Indien u het abonnement eerder wilt beëindigen, dient u altijd een bedrag toe te betalen. Echter dient u ook rekening te houden met het volgende; er bestaat een verschil tussen contracten die voor 1 februari 2016 of na 1 februari 2016 zijn afgesloten, vanwege het Keurmerk Private Lease:

  • Contract afgesloten voor 1 februari 2016: de toe te betalen kosten bestaan uit het verschil tussen de handelswaarde en de boekwaarde van de desbetreffende auto op dat moment, plus maximaal 25% van de nog resterende maandtermijnen. Eventueel kunnen additionele kosten worden gerekend voor niet gemelde schades en/of meer gereden kilometers dan vastgelegd in het contract.
  • Contract afgesloten na 1 februari 2016 (contracten met Keurmerk Private Lease): de toe te betalen kosten zijn maximaal 40% van de resterende termijnen. Eventueel kunnen additionele kosten worden gerekend voor niet gemelde schades en/of meer gereden kilometers dan vastgesteld in het contract.

Wat gebeurt er aan het einde van het abonnement?

Een aantal maanden voor het einde van het abonnement wordt u geïnformeerd over het eventueel aangaan van een nieuw abonnement. U kunt de prive lease auto weer inleveren of u kunt ervoor kiezen om deze over te nemen. Aan u de keuze: het Martin Schilder Abonnement wordt niet automatisch verlengd.

Meer weten over Private lease?

Download gratis onze brochure door hieronder uw contactgegevens in te vullen.

Bekijk direct ons aanbod Private lease abonnementen

vw_logo_tiny
Martin Schilder gebruikt cookies op haar websites, om de website te analyseren en om het gebruiksgemak te vergroten. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.
Annuleren