Het vriest: 5 tips voor het behandelen van uw auto

Deze week is het koud en zal de temperatuur (ver) onder het vriespunt dalen. Hieronder staan 5 tips die u kunnen helpen tijdens de maanden dat het vriest.

1. Voorkom een bevroren handrem
Het is heel vervelend als u net wilt wegrijden en de handrem is bevroren. Dit kunt u voorkomen door de auto in de versnelling te parkeren en niet op de handrem wanneer het vriest. Hierdoor staan de wielen vast en uw auto zal niet meer kunnen rollen.

Als uw handrem toch is vastgevroren start dan de motor en laat de auto warm worden. De handremkabel zal op deze manier vanzelf ontdooien.

2. Bevroren ruiten
Wanneer het vriest zullen uw autoruiten snel bevriezen: tijd om te krabben! Het is belangrijk om een plastic ijskrabber te gebruiker. Als u een metalen ijskrabber gebruikt kunt u krassen op uw ruit veroorzaken. U kunt ook een anti-ijsdeken op uw voorruit aanbrengen. In de meeste gevallen is krabben van de voorruit dan niet meer nodig.

Gebruik nooit warm water om uw autoruiten te ontdooien. Op deze manier kan de ruit van uw auto barsten en bent u nog verder van huis.

3. Maak gebruik van winterbanden
Winterbanden helpen u al bij temperaturen onder de 7 graden. Tijdens het rijden bieden winterbanden meer grip dan zomerbanden. Winterbanden worden niet stug tijdens koude temperaturen, omdat ze gemaakt zijn van flexibel materiaal.

De remweg van winterbanden is een stuk korter dan zomerbanden in koudere temperaturen.

> Lees hier meer over het gebruik van winterbanden

4. Ruitenwisservloeistof
Tijdens de wintermaanden wordt er veel gebruik gemaakt van ruitenwisservloeistof. Als het kouder wordt kunt u het beste gebruik maken van antivries ruitenwisservloeistof. De zomervloeistof kan namelijk vriezen in het reservoir.

Antivries ruitenwisservloeistof haalt op gemakkelijke wijze pekel en andere vuiligheid van uw ruiten. Zo houdt u goed zicht en voorkomt u ongelukken.

5. Auto wassen
Moet u nou wel of niet uw auto wassen wanneer de temperaturen onder 0 zijn? Tijdens de wintermaanden wordt er natuurlijk veel gestrooid op de Nederlandse wegen. Dit kan veel zoutresten en pekel achter laten op uw auto. Dit kunt u verwijderen door uw auto wel te wassen, maar hierbij moet u letten op een aantal zaken:

  • Zorg ervoor dat u alle sloten inspuit met slotspray zodat deze niet dicht kunnen vriezen.

  • Let er ook op dat u de portierrubbers behandeld met glycerine, een rubberstick of een spray.

  • Als laatste is het verstandig om hoezen om de ruitenwissers te doen zodat deze niet vastvriezen aan het raam.

Martin Schilder gebruikt cookies op haar websites, om de website te analyseren en om het gebruiksgemak te vergroten. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.
Annuleren